Maciej Dobrzyniecki

Przedsiębiorca, właściciel firmy doradczej Profit-Consult działającej w branży doradztwa inwestycyjnego. Konsul Honorowy Królestwa Hiszpanii od 17 lat, trzykrotnie odznaczony przez Jego Wysokość Króla Hiszpanii Juana Carlosa I w dowód zasług za rozwój oraz zaangażowanie na rzecz umacniania polsko – hiszpańskich stosunków polityczno-gospodarczych: Orderem Zasług Cywilnych, Krzyżem Oficerskim Orderu Izabeli Katolickiej oraz Krzyżem Komandorskim Orderu Zasług Cywilnych.

Prezydent założyciel i aktualny Prezydent Akademii Gastronomicznej w Polsce, pełniący również funkcję Członka Zarządu Międzynarodowej Akademii Gastronomicznej oraz Sekretarza Generalnego Europejskiej Akademii Gastronomicznej. Od ponad 20 lat propaguje głównie kuchnię polską, a także śródziemnomorską, kładąc nacisk na zdrowe żywienie i promocję naturalnych produktów.

Pasjonat międzynarodowej gastroturystyki i enoturystyki, koneser win hiszpańskich. Juror sześciu edycji polskiego „Top Chef”.